030 - 200 39 59

Specialist in vloeren in Nieuwegein

Onderhoud kurk vloer

Nadat je de kurk vloer hebt aangelegd, moet het echte werk eigenlijk nog beginnen. Als je het onderhoud van de kurk vloer veronachtzaamd, gaat hij namelijk niet lang mee. Begin eerst met het goed stofzuigen van de vloer. Daarna kun je de kurktegels (of het kurklaminaat) het beste insmeren met een vochtig doekje. Vraag bij de aankoop van je kurkmateriaal ook of er een laklaag op is aangebracht. Is dat niet het geval zul je de vloer nog drie keer moeten aflakken. Op deze manier kun je het ontstaan van vlekken voorkomen.

Alledaags onderhoud

Een stofzuiger of vochtige vloerdoek werkt uitstekend om de kurkvloer op wekelijkse basis schoon te houden. Mochten er toch vlekken ontstaan, kun je de meeste met behulp van warm water verwijderen. In het geval van verflekken wordt (brand)spiritus aangeraden, maar dan moet je de vloer wel eerst ontvetten en eventueel opschuren. Het verkleuren van de kurkvloer is overigens niet problematisch. Dit is een natuurlijke ontwikkeling, waar je verder ook weinig aan kunt doen. Bovendien geeft dit verouderingsproces de kurkvloer zijn eigen, persoonlijke charme.

Kurkvloer verwijderen

Mocht je na verloop van tijd toch een nieuwe vloer willen, dan is kurk in de regel snel te verwijderen. Nadat je de plinten en sierstrips hebt verwijderd, kun je de vastgelijmde kurkplaten met een behangstomer losmaken. Eventueel kun je ook een tapijtstripper gebruiken, maar dat is zwaarder werk. In Nieuwegein zijn wij beschikbaar voor alle stappen van het aanlegproces. Wij helpen zowel met aanbrengen, onderhoud, als met het verwijderen. Neem snel contact op!

 
 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Maak een afspraak

Onze vloerspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 200 39 59.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ruime voorraad vloeren
• Snelle service
• Uitgebreid onderhoud
• Eerlijke adviezen

Werkgebied

Wij zijn u in Woerden en omstreken graag vakkundig van dienst.

Hoofdvestiging