030 - 200 39 59

Specialist in vloeren in Nieuwegein

Kurkvloer leggen in Nieuwegein

Bij het aanleggen van een kurkvloer moet je eerst bepalen of je kurklaminaat of kurkparket wilt leggen. Kurkparket wordt geleverd in tegels, kurklaminaat doorgaans in stroken. De tegels plak je vast op de vloer, de stroken leg je. Wij kunnen u in de regio Nieuwegein helpen met het uitkiezen van de juiste methode.

Kurkvloer leggen

Zorg er allereerst voor dat de ondergrond schoon, droog en effen is. Bij een grove fundering met een hoge vochtigheidsgraad (boven de 3%) kan kurk na verloop van tijd beschadigd raken. De afwerking is bovendien ook minder mooi. Om de vloer te egaliseren kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een toplaag aan te brengen, waar de kurk vervolgens op geplaatst wordt. Spaanplaat kun je hier goed voor gebruiken.

Vervolgens kun je aan de slag met de tegels zelf. Test deze eerst altijd uit zonder lijm. Op die manier kun je rustig kijken of het patroon klopt en of je genoeg tegels hebt. Daarna kun je de onderlaag bedekken met lijm. Wacht eerst tot de lijm zijn witte kleur verliest en doorzichtig wordt. Nu kun je de tegels met een rubberen hamer vastkloppen. Het is aan te raden om de hamer niet direct op de tegels te slaan, maar een tussenblokje te gebruiken.

In het geval van kurklaminaat maak je gebruik van een groevensysteem. De stroken kurklaminaat kun je in elkaar schuiven. Werk hierbij zorgvuldig en kijk goed of alles uitkomt, voordat je met lijm in de weer gaat. Voor advies of bijstand kun je altijd bij ons terecht. In Nieuwegein en omgeving zijn wij de aangewezen partij om een mooie kurkvloer aan te leggen.

 
 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Maak een afspraak

Onze vloerspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 200 39 59.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ruime voorraad vloeren
• Snelle service
• Uitgebreid onderhoud
• Eerlijke adviezen

Werkgebied

Wij zijn u in Woerden en omstreken graag vakkundig van dienst.

Hoofdvestiging