0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een vloerenspecialist in Nieuwegein?

Wij brengen u snel in contact met een vloerenspecialist die werkzaam is in Nieuwegein

Houten vloer Nieuwegein

Een houten vloer is jarenlang erg populair geweest in Nederland. Dit type vloer is in diverse varianten verkrijgbaar en heeft als grootste voordeel de zeer natuurlijke uitstraling. Er bestaan in principe twee varianten op de houten vloer: de massief houten vloer en de samengestelde houten vloer. Een massief houten vloer wordt vervaardigd uit één stuk hout. Dit type vloer is bij uitstek gemaakt voor een lange levensduur, te danken aan het aantal keren dat de vloer geschuurd kan worden. De samengestelde houten vloer, ook wel een multiplank vloer of lamelparket genoemd, beschikt over een tweetal lagen. De onderlaag is doorgaans gemaakt van berken multiplex, terwijl de toplaag vaak van eiken is. Omdat ook de massief houten vloer over het algemeen van eiken materiaal is, ziet u qua uitstraling weinig verschil tussen beide typen houten vloeren.

Voor- en nadelen van de houten vloer

Er bestaan wel degelijk verschillen tussen de opties die u heeft bij een houten vloer en daarom is het interessant om de voor- en nadelen per type langs te lopen. De massief houten vloer kent de volgende voordelen:

  • Het is een natuurproduct dat ‘leeft’; dit brengt sfeer in de woning
  • Dit type houten vloer kan vaker worden onderhouden en gaat dus langer mee
  • Eventuele kleine beschadigingen zijn (vrijwel) altijd te repareren

Een klein nadeel van de massief houten vloer is het gegeven dat dit type vloer gevoelig is voor de invloed van een hoge temperatuur in uw woning. Hierdoor kan het hout inkrimpen, dan wel uitzetten bij een hogere luchtvochtigheid.

Een samengestelde houten vloer, dan wel een multiplank of lamelparket vloer, heeft veel andere eigenschappen. Zo heeft dit type vloer een toplaag met diverse diktes. De levensduur van deze vloer kan hierdoor variëren tussen de 20 en 100 jaar.
Voordelen van de samengestelde houten vloer zijn:

  • Een toplaag van 6 millimeter is geschikt voor renovatie en kan tot 100 jaar mee
  • Deze multiplank vloer is voordeliger in aanschaf dan de massief houten vloer
  • Qua uitstraling biedt een samengestelde vloer wél dezelfde klasse
  • Dit type vloer is minder gevoelig voor uitzetten of inkrimpen

Niet iedereen ziet het belang van een forse toplaag. Kiest u daarom voor een te dunne toplaag, dan kan dit directe gevolgen hebben voor de levensduur. Hierdoor is renovatie of herstel ook lastiger.

De mogelijkheden van een houten vloer

Wanneer u een keuze heeft gemaakt tussen een massief houten vloer of een samengestelde houten vloer kunt u gaan kijken naar welk type vloer u mooi vindt. Zo zijn er verschillende houtsoorten mogelijk zoals eiken, grenen, jatoba, kersen en merbau, maar zijn er ook diverse afwerkingsmogelijkheden. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende kantafwerkingen, zoals veel of weinig noesten, zwevend leggen, verlijmen of spijkeren en verschillende aanzichten, zoals één strook, kops of fineline.

Het is dus altijd goed om een vloerenspecialist in te schakelen die u alle opties uitlegt en u helpt de perfecte keuze te maken. de door ons aangedragen professional in Nieuwegein helpt u graag met deze mooie klus. Bel direct voor een afspraak naar 0800 255 3733 of vul ons offerteformulier in voor meer informatie.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Nieuwegein en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Nieuwegein bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606