030 - 200 39 59

Specialist in vloeren in Nieuwegein

Houten vloer Nieuwegein

Een houten vloer is jarenlang erg populair geweest in Nederland. Dit type vloer is in diverse varianten verkrijgbaar en heeft als grootste voordeel de zeer natuurlijke uitstraling. Er bestaan in principe twee varianten op de houten vloer: de massief houten vloer en de samengestelde houten vloer. Een massief houten vloer wordt vervaardigd uit één stuk hout. Dit type vloer is bij uitstek gemaakt voor een lange levensduur, te danken aan het aantal keren dat de vloer geschuurd kan worden. De samengestelde houten vloer, ook wel een multiplank vloer of lamelparket genoemd, beschikt over een tweetal lagen. De onderlaag is doorgaans gemaakt van berken multiplex, terwijl de toplaag vaak van eiken is. Omdat ook de massief houten vloer over het algemeen van eiken materiaal is, ziet u qua uitstraling weinig verschil tussen beide typen houten vloeren.

Voor- en nadelen van de houten vloer

Er bestaan wel degelijk verschillen tussen de opties die u heeft bij een houten vloer en daarom is het interessant om de voor- en nadelen per type langs te lopen. De massief houten vloer kent de volgende voordelen:

  • Het is een natuurproduct dat ‘leeft’; dit brengt sfeer in de woning
  • Dit type houten vloer kan vaker worden onderhouden en gaat dus langer mee
  • Eventuele kleine beschadigingen zijn (vrijwel) altijd te repareren

Een klein nadeel van de massief houten vloer is het gegeven dat dit type vloer gevoelig is voor de invloed van een hoge temperatuur in uw woning. Hierdoor kan het hout inkrimpen, dan wel uitzetten bij een hogere luchtvochtigheid.

Een samengestelde houten vloer, dan wel een multiplank of lamelparket vloer, heeft veel andere eigenschappen. Zo heeft dit type vloer een toplaag met diverse diktes. De levensduur van deze vloer kan hierdoor variëren tussen de 20 en 100 jaar.
Voordelen van de samengestelde houten vloer zijn:

  • Een toplaag van 6 millimeter is geschikt voor renovatie en kan tot 100 jaar mee
  • Deze multiplank vloer is voordeliger in aanschaf dan de massief houten vloer
  • Qua uitstraling biedt een samengestelde vloer wél dezelfde klasse
  • Dit type vloer is minder gevoelig voor uitzetten of inkrimpen

Niet iedereen ziet het belang van een forse toplaag. Kiest u daarom voor een te dunne toplaag, dan kan dit directe gevolgen hebben voor de levensduur. Hierdoor is renovatie of herstel ook lastiger.

De mogelijkheden van een houten vloer

Wanneer u een keuze heeft gemaakt tussen een massief houten vloer of een samengestelde houten vloer kunt u gaan kijken naar welk type vloer u mooi vindt. Zo zijn er verschillende houtsoorten mogelijk zoals eiken, grenen, jatoba, kersen en merbau, maar zijn er ook diverse afwerkingsmogelijkheden. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende kantafwerkingen, zoals veel of weinig noesten, zwevend leggen, verlijmen of spijkeren en verschillende aanzichten, zoals één strook, kops of fineline.

Het is dus altijd goed om een vloerenspecialist in te schakelen die u alle opties uitlegt en u helpt de perfecte keuze te maken. M.M. Vloeren in Nieuwegein helpt u graag met deze mooie klus. Bel direct voor een afspraak naar 030 - 200 39 59 of vul ons offerteformulier in voor meer informatie.

 
 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Maak een afspraak

Onze vloerspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 200 39 59.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ruime voorraad vloeren
• Snelle service
• Uitgebreid onderhoud
• Eerlijke adviezen

Werkgebied

Wij zijn u in Woerden en omstreken graag vakkundig van dienst.

Hoofdvestiging