030 - 200 39 59

Specialist in vloeren in Nieuwegein

Houten vloer renoveren in Nieuwegein

Een houten vloer gaat decennialang mee, maar soms is het nodig de houten vloer te renoveren. Heeft u bijvoorbeeld te maken met beschadigingen, grote kleurverschillen of inkervingen, dan zit er niks anders op dan een algehele renovatie van de vloer. Onze werkzaamheden zorgen ervoor dat uw kapotte of versleten vloer er weer als nieuw uitziet. Bel ons voor het renoveren van uw houten vloer in Nieuwegein.

Hout is een materiaal dat ‘leeft’. Zo kan hout onder druk van warmte of een hoge luchtvochtigheid uitzetten, inkrimpen of verkleuren. Dit maakt hout van nature authentiek, maar ook kwetsbaar. Dagelijks gebruik van de vloer zorgt voor slijtage of zelfs beschadiging van het materiaal. Het voordeel van hout is dat het ook op allerlei manieren bewerkt kan worden en het dik genoeg is om meerdere keren te schuren. Hierdoor kunnen we zelfs zwaar beschadigde houten vloeren opknappen middels een renovatie.

Lees hier hoe vloerrenovatie over het algemeen in zijn werk gaat

Houten vloer renoveren: Schadeherstel

Verreweg het grootste deel van de schade en slijtage aan een houten vloeren is weg te werken door het hout op te schuren. Wij gebruiken hier speciale machines voor. Na het schuurwerk zijn krassen en slijtage niet meer zichtbaar en bezit de vloer weer een egale kleur. Hier blijft het echter niet bij, want vervolgens krijgt u bij het afwerken van de vloer zelf de kans een speciale lak of olie uit te zoeken. Dit hoeft niet de traditionele kleur of tint te zijn; u heeft vaak tientallen mogelijkheden. De lak of olie verzorgt het hout en is bepalend voor de stijl van het eindproduct. Extra glans of een totaal nieuwe look willen de sfeer in huis nog wel eens een geheel nieuwe sfeer geven.

Houten vloer renoveren en deels vervangen

Sommige delen van onze vloer hebben uiteraard meer te verduren dan andere. Zo is de omgeving van de eettafel altijd gevoelig voor slijtage of andere beschadigingen door schuivende meubels. Bij een renovatie kiezen we daarom niet per definitie voor opschuren en aflakken, maar soms ook voor het vervangen van vloerdelen. Om overal hetzelfde resultaat te garanderen zullen we het geheel natuurlijk wel tegelijk opschuren. Na het aflakken van de vloer ziet u een mooi en eenduidig resultaat. Van het inpassen van nieuwe planken ziet u niks meer!

Toch parket? Kijk dan bij parket renovatie

Een afspraak maken voor renovatie van de houten vloer?

Wij gaan altijd secuur, stofvrij en vakkundig te werk. Bel ons op 030 - 200 39 59 of vul het contactformulier in voor een offerte. Wij komen graag bij u langs in Nieuwegein voor het renoveren van de houten vloer.

 
 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Maak een afspraak

Onze vloerspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 200 39 59.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ruime voorraad vloeren
• Snelle service
• Uitgebreid onderhoud
• Eerlijke adviezen

Werkgebied

Wij zijn u in Woerden en omstreken graag vakkundig van dienst.

Hoofdvestiging