030 - 200 39 59

Specialist in vloeren in Nieuwegein

Laminaat vloer leggen

Net als bij de meeste andere klusprojecten komt het leggen van een laminaatvloer neer op een zorgvuldige planning en een zekere mate aan vakkennis. In de praktijk is het handig om het door een ervaren aannemer te laten doen, maar je kunt ook best zelf eens een poging wagen. Houd er wel rekening mee dat dit geen klusje van 2 uur is. Trek er gerust een hele dag voor uit.

Laminaat vloer leggen in Nieuwegein

Het is meestal geen goed idee om het laminaat direct op de koude ondergrond te leggen. Vooral bij oudere woningen kan optrekkend vocht later alsnog voor schade zorgen. Je kunt de ondergrond meestal het best eerst bedekken met een folie of een vochtscherm. Eventueel kun je zelfs met spaanplaten een eerste laag aanbrengen. Op die manier weet je zeker dat het laminaat op een goede plek terecht komt, en dat er geen onverwachte beschadigingen op zullen treden. Als je wel last hebt van een te vochtige ondergrond, kun je er ook altijd voor kiezen om de vloer te impregneren. Schakel hiervoor een ervaren expert in.

Als je van plan bent om je laminaat aan te leggen in een appartement of gedeeld kamercomplex moet de vloer afdoende geluidsdempend zijn. In de regel is een TNO-certificaat met minimaal 10db geluidsreductie vereist. Zo wordt geluidsoverlast ook weer beperkt.

Praktische tips

Het is vaak geen verkeerd idee om de laminaatvloer 48 uur van tevoren in de betreffende ruimte te leggen. Dit klinkt misschien vreemd, maar op deze manier kan het materiaal aan eventuele temperatuur- en vochtverschillen wennen. Laminaat kan namelijk inkrimpen en uitzetten, en dat kan op zijn beurt weer beschadigingen veroorzaken. Denk ook aan het juiste gereedschap als je een laminaat vloer wil aanleggen. Een laminaatsnijder, profiel en zwaaihaak kunnen bijvoorbeeld altijd van pas komen.

In de regio Nieuwegein kun je verder altijd contact met ons opnemen. Wij leggen binnen no-time uw nieuwe vloer aan.

 
 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Maak een afspraak

Onze vloerspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 200 39 59.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ruime voorraad vloeren
• Snelle service
• Uitgebreid onderhoud
• Eerlijke adviezen

Werkgebied

Wij zijn u in Woerden en omstreken graag vakkundig van dienst.

Hoofdvestiging