0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een vloerenspecialist in Nieuwegein?

Wij brengen u snel in contact met een vloerenspecialist die werkzaam is in Nieuwegein

Laminaat vloer leggen

Net als bij de meeste andere klusprojecten komt het leggen van een laminaatvloer neer op een zorgvuldige planning en een zekere mate aan vakkennis. In de praktijk is het handig om het door een ervaren aannemer te laten doen, maar je kunt ook best zelf eens een poging wagen. Houd er wel rekening mee dat dit geen klusje van 2 uur is. Trek er gerust een hele dag voor uit.

Laminaat vloer leggen in Nieuwegein

Het is meestal geen goed idee om het laminaat direct op de koude ondergrond te leggen. Vooral bij oudere woningen kan optrekkend vocht later alsnog voor schade zorgen. Je kunt de ondergrond meestal het best eerst bedekken met een folie of een vochtscherm. Eventueel kun je zelfs met spaanplaten een eerste laag aanbrengen. Op die manier weet je zeker dat het laminaat op een goede plek terecht komt, en dat er geen onverwachte beschadigingen op zullen treden. Als je wel last hebt van een te vochtige ondergrond, kun je er ook altijd voor kiezen om de vloer te impregneren. Schakel hiervoor een ervaren expert in.

Als je van plan bent om je laminaat aan te leggen in een appartement of gedeeld kamercomplex moet de vloer afdoende geluidsdempend zijn. In de regel is een TNO-certificaat met minimaal 10db geluidsreductie vereist. Zo wordt geluidsoverlast ook weer beperkt.

Praktische tips

Het is vaak geen verkeerd idee om de laminaatvloer 48 uur van tevoren in de betreffende ruimte te leggen. Dit klinkt misschien vreemd, maar op deze manier kan het materiaal aan eventuele temperatuur- en vochtverschillen wennen. Laminaat kan namelijk inkrimpen en uitzetten, en dat kan op zijn beurt weer beschadigingen veroorzaken. Denk ook aan het juiste gereedschap als je een laminaat vloer wil aanleggen. Een laminaatsnijder, profiel en zwaaihaak kunnen bijvoorbeeld altijd van pas komen.

In de regio Nieuwegein kun je verder altijd contact met ons opnemen. Wij leggen binnen no-time uw nieuwe vloer aan.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Nieuwegein en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Nieuwegein bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606